Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ Νο 2



Η σπιτική
Επιτέλους! Η συνταγή που όλα τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία. Και όχι μόνο τα παιδιά! Άλλωστε πρόκειται για ένα φαγητό που θα σας βγάλει όλους ασπροπρόσωπους και είναι κατάλληλο για όλες τις περιστάσεις.
Η πασίγνωστη και λατρεμένη πίτσα! Ή αν το προτιμάτε στο ιταλικό του pizza!Η σπιτική πίτσα έχει πολλά καλά. Η ζύμη είναι ζήτημα ολίγων λεπτών και ολίγων λεφτών! Αποτελείται από καθαρά και αγνά υλικά που δεν κοστίζουν και πολλά. Μπορεί να «σταθεί» σε ένα τραπέζι αλλά μπορεί να αποτελέσει και το κολατσιό του παιδιού στο σχολείο. Ακόμα ένα υπέρ: τρώγεται παντός καιρού, τουτέστιν και ζεστή και κρύα. Ολοταχώς για τη κουζίνα λοιπόν!
Υλικά

1 ποτήρι του κρασιού νερό,½ ποτήρι του κρασιού
αγνό λαδάκι,
Λίγο αλάτι,3 κούπες αλεύρι
για όλες τις χρήσεις 
ή αν προτιμάτε όσο πάρει, Τυρί,
Ζαμπόν,Μπέικον,Ντομάτα
Προαιρετικά

2 πιπεριές,

Μανιτάρια,

Λουκάνικα,
Ελιές,Φέτα





Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα υλικά για τη ζύμη. Μη ξεχάσετε ότι η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα χέρια. Προσθέτουμε αλεύρι αν μας φανεί «νερουλή» ή προσθέτουμε νερό αν είναι πολύ σκληρή.
Κάνουμε τη ζύμη μπάλα και την ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη ανάλογα με τις διαστάσεις του ταψιού.
Πρώτα βάζουμε το μπέικον, μετά το ζαμπόν, ότι άλλο πρόσθετο υλικό θέλουμε και στο τέλος βάζουμε το τυρί και μετά τη ντομάτα. Αν θέλουμε ρίχνουμε και τριμμένο τυρί από πάνω καθώς και  πιπέρι για πιο πικάντικη γεύση!
Θα ξετρελαθούν μικροί μεγάλοι. Καλή επιτυχία!













            
                                                








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for the lovely comments....