Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Brownies..

Καλησπέρα!!!Κάτι διαφορετικό για απόψε!Μια συνταγή για νόστιμο γλυκάκι!!Brownies που με βανίλια παγώτο να τα συνοδεύει είναι μούρλια!!

ΥΛΙΚΑ
¾ φλυτζανιού κακαό σε σκόνη
1 πακέτο βούτυρο ή βιτάμ (προτιμώ το βούτυρο)
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1& ¼ φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175o C.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι 25cm x 30cm.
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο και το κακάο και όταν λιώσουν κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε με ένα απλό χτυπητήρι τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο με το κακάο και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνετε για 30 περίπου λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει, κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε το με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας.
Τελειώσατε!!!

Το μυστικό
Το μυστικό της επιτυχίας για το τέλειο brownies βρίσκεται στο ψήσιμο. Θα πρέπει να βγει από το φούρνο όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του ταψιού, άσχετα αν έχουν συμπληρωθεί τα 30 λεπτά ή όχι. Έτσι θα είναι μαλακό και λίγο «υγρό» στο κέντρο. Για αυτό το λόγο το τεστ με την οδοντογλυφίδα στην προκειμένη περίπτωση είναι άχρηστο.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το παραψήσετε, γιατί όταν κρυώσει θα είναι τόσο σκληρό που δεν θα μπορείτε να το δαγκώσετε!

Καλό σας βράδυ!!!!!!!!!!!!!

2 σχόλια:

  1. Πωπωωωω....τι να πω τώρα...Νιώθω μια απίστευτη λαχτάρα για γλυκόοοο!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι!!!!Με παγωτάκι κόλασηηη!!χιχιχιχι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Thanks for the lovely comments....