Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


Αυτές τις μέρες όταν μας μένει η ταραμοσαλάτα μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμους και πικάντικους ταραμοκεφτέδες!Αναρτώ 3 τρόπους να τους ετοιμάσετε.Διαλέξτε όποιον είναι κοντά στα γούστα σας!!!

ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ 1

ΥΛΙΚΑ
100 γρ. ταραμάς
6 μέτριες πατάτες, βρασμένες, καθαρισμένες και πολτοποιημένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, πλάθουμε κεφτέδες σε πλακέ σχήμα και μικρό μέγεθος και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.

ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ 2

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ψωμί
200 γραμ. ταραμάς
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι δυόσμο
Μαϊντανό
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα πλαταίνουμε.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.



ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. ταραμά
1/2 κιλό σπανάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο στον τρίφτη)
1/2 ματσάκι άνηθο
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τον ταραμά στο νερό. Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τα προσθέτουμε στόν ταραμά μαζί με την σόδα, το πιπέρι και τη ρίγανη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ανακα-τεύουμε καλά. Βάζουμε το λάδι να κάψει.
Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις τηγανίζουμε και στη συνέχεια τοποθετούμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for the lovely comments....