|
Υλικά:
- 2/3 της κούπας του τσαγιού ζάχαρη σκούρα
- 1 βανίλια
- 4 κρόκοι αυγών
- 1 1/2 της κούπας του τσαγιού κρύο γάλα και
- 1 κούπα φρέσκια κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
Εκτέλεση:
- Ανακατεύετε τη βανίλια με τη ζάχαρη
- Χτυπάτε στο μίξερ πολύ καλά τη ζάχαρη με τους κρόκους για περίπου 5 λεπτά
- Προσθέτετε το γάλα και την κρέμα και χτυπάτε για ακόμα 5 λεπτά
- Μοιράζετε το μίγμα σε 4 πυρίμαχα μπολ και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά, αφού έχει προθερμανθεί ο φούρνος
- Κατόπιν πασπαλίζετε ελαφρά με σκούρα ζάχαρη την επιφάνεια και ανάβετε το γκριλ μέχρι να σκουρύνει και να καραμελώσει η επιφάνεια(δεν έχω φλόγιστρο αν έχετε εσείς κάντε τη ζάχαρη με αυτό!!)
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα λεμονιού κατά το χτύπημα της κρέμας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Thanks for the lovely comments....