Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

CREME BRULEE



Crème brûlée-Aγαπημένη συνταγή...

" Με την αυθεντική συνταγή των Γάλλων σεφ"


Υλικά:
  • 2/3 της κούπας του τσαγιού ζάχαρη σκούρα
  • 1  βανίλια
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 1/2 της κούπας του τσαγιού κρύο γάλα και
  • 1 κούπα φρέσκια κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά


Εκτέλεση:
  • Ανακατεύετε τη βανίλια με τη ζάχαρη
  • Χτυπάτε στο μίξερ πολύ καλά τη ζάχαρη με τους κρόκους για περίπου 5 λεπτά
  • Προσθέτετε το γάλα και την κρέμα και χτυπάτε για ακόμα 5 λεπτά
  • Μοιράζετε το μίγμα σε 4 πυρίμαχα μπολ και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά, αφού έχει προθερμανθεί ο φούρνος
  • Κατόπιν πασπαλίζετε ελαφρά με σκούρα ζάχαρη την επιφάνεια και ανάβετε το γκριλ μέχρι να σκουρύνει και να καραμελώσει η επιφάνεια(δεν έχω φλόγιστρο αν έχετε εσείς κάντε τη ζάχαρη με αυτό!!)


Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα λεμονιού κατά το χτύπημα της κρέμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thanks for the lovely comments....